Antinori Poggio alle Nane 2015

Internationale wijn met een Italiaans karakter
Sermad Wartan
De kleur is donker zoals een Cabernet eruit hoort te zien. In de geur ruik je mediterraanse kruiden, rood fruit, en iets bloemigs. De smaak is zacht door de lagering op eikenhout . Je proeft rijpe rode gedroogde bessen en in de lange afdronk hou je zelfs tonen van chocola en zoet tabak over. Mooie mix van 80% Cabernet Franc en 20% Cabernet Sauvignon.Geschreven door Sermad Wartan, Sommelier

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 51,65 Incl. BTW: 62,50

U spaart 125 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4852
Wijnkaartnaam Antinori Poggio alle Nane
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2015
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 16 - 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog zeker 10 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Prachtige combinatie bij goed vlees van de barbecue, wild gerechten en gegrilde groenten.
Sluiting kurk
Smaak Krachtig en complex rood
Alcohol 14%

Antinori Poggio alle Nane 2015

De gisting vind plaatst in RVS tanks waarna het wordt sap overgepompt naar 50% nieuwe Franse eikenhouten vaten waar de Malolactische gisting plaatsvind gedurende 14 maanden, hierna is de wijn klaar voor botteling.
De naam komt voort uit de plaats waar de wijngaarden gelegen zijn, op het Le Mortelle estate . Op deze plek van de heuvel (Poggio) groeien al eeuwenlang eenden (plaatsleijke Nane genoemd) op. Ook in het ontwerp van het etiket komt dit terug.
Door de rotsachtige bodem, het gebruik van de beste druivensoorten voor deze bodem en dat in combinatie met de steengoede ligging geeft deze wijn van hoge kwaliteit!

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori