Antinori Vivia le Mortelle

Verfrissend blend uit Maremma
Sermad Wartan
Het Mortelle estate is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende witte wijnen te maken in een gebied waar metname Sangiovese en Cabernet Sauvignon aangeplant stonden. De naam Mortelle komt van een wilde mirre, een plant die veelvulig aanwezig is aan de Toscaanse kust.
Geschreven door Sermad Wartan, Sommelier

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 14,01 Incl. BTW: 16,95

U spaart 34 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4851
Wijnkaartnaam Vivia le Mortelle
Land Italië
Regio Toscane
Jaargang 2016
Druif Ansonica, Vermentino, Viognier
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Verfrissend bij salades, lunchgerechten, gegride vissoorten en sushi
Sluiting kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 11,5%

Antinori Vivia le Mortelle

Deze wijn heeft intense aroma’s van rijpe perzik, citroenschil en gesuikerd fruit. Het bloemige karakter van de geur komt maakt de Vivia fris en zomers. De smaak is rijk en heeft een aangename frisheid met een heerlijk lange afdronk. Perfect in balans.

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori