Fino Tio Pepe

Iconische Fino Tio Pepe
Sermad Wartan
Gonzalez Byass is de producent van deze iconische Fino: Tio Pepe. Een knisperend frisse zeer droge sherry met een licht ziltig karakter en hints van amandelen. Echt heerlijk als aperitief, met tapas of een Hollandse Nieuwe. Behandel deze Fino als een witte wijn: ijskoud serveren en beperkt houdbaar na opening.
Geschreven door Sermad Wartan, Sommelier

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 7,40 Incl. BTW: 8,95

U spaart 18 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 1905
Wijnkaartnaam Fino Tio Pepe
Land Spanje
Regio Jerez de la Frontera
Druif Palomino Fino
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 6 - 8°C
Bewaarpotentie 1 jaar
Wijn & Spijs Smaakt heerlijk bij gerookte zalm, haring en oesters maar vooral ook zeer geschikt als aperitief, bij tapas en schaal- en schelpdieren.
Sluiting kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 15%

Fino Tio Pepe

Een droge wijn gemaakt van de palomino druif, met een rijping onder een gistlaag, de "flor" genoemd. Het wordt opgeslagen en gerijpt in Amerikaans eikenhouten vaten en maakt gebruik van de traditionele solera y criaderas systeem. Resultaat; een stijlvolle knisperende frisse zeer droge sherry met een licht zilt karakter en hints van amandelen.

Awards

  • Winemaker Challenge 2011, Gold
  • Critics Challenge 2011, Silver
  • San Francisco International Competition 2011,Silver
  • International Wine & Spirits Competition 2011, Silver

Over González Byass

González Byass is een familiebedrijf, opgericht in 1835, gewijd aan het maken van premium sherry’s en brandy’s in Jerez, Spanje. Bekende merken zoals Tio Pepe Fino Sherry, of de pareltjes zoals Matusalem of Apostoles hebben González Byass één van Spanje's meest bekende wijnmerken wereldwijd gemaakt. Traditie, onderzoek en kwaliteit zijn de pijlers van dit wijnhuis, die over bijna twee eeuwen aan ervaring beschikt.

Ontdek González Byass