Blog

Een jaartje geduld wordt beloond

Een jaar wachten, dat klinkt als een hele lange tijd, maar de tijd vliegt. Dat hoef ik niemand te vertellen, wat deed jij vorige zomer? Naast het leren lopen van mijn oudste zoon kocht ik vorig jaar zomer twee doosjes Buitenverwachting Chardonnay 2016. Ik gaf jullie het advies om deze minimaal 1 jaar te laten liggen en heb natuurlijk mijn eigen advies opgevolgd.

Lees meer

Dé topselectie van Château d'Esclans!

Château d'Esclans breekt alle records op roségebied: binnen 'slechts' tien jaar hebben Sasha Lichine en zijn team alle mogelijke prijzen, awards, topscores en onderscheidingen ontvangen. Met recht mogen zij zich tegenwoordig de allerbeste roséproducent ter wereld noemen! Samen met wijnmaker Patrick Leon (Mouton Rothschild) maakt Sasha wereldklasse rosés waarvan de bekendste Whispering Angel is, inmiddels in waarde de meest geïmporteerde wijn in de Verenigde Staten.

Lees meer

Solaia 2015: de perfecte 100 punten!

Van alle Super-Tuscans heeft geen enkele wijn tegenwoordig een hoger aanzien dan Solaia van het wijnhuis Antinori! Nu is het tijd om deze hoge verwachtingen te overtreffen met de oogst van de eeuw: 2015. James suckling heeft de Solaia 2015 namelijk met de perfecte 100 punten beoordeeld.

Lees meer

Bezoek de mooiste wijnhuizen

De vakantieperiode staat voor de deur en velen van jullie zullen naar het zuiden afreizen om te genieten van de zon, rust, heerlijk eten, elkaar, wat cultuur en natuurlijk heerlijke lokale wijnen. Onze wijnhuizen bevinden zich vaak in de mooiste vakantiebestemmingen of op de route naar je vakantiebestemming.
En wat is er nu leuker dan het wijnhuis te bezoeken en van de producenten zelf te horen hoe zij de wijnen maken?
Daarom hebben wij een selectie van de mooiste Europese wijnhuizen uit ons portfolio op een rijtje gezet, deze zijn echt het bezoeken waard en bij de meeste kan je ook heerlijk lunchen. Iets wat wij van harte aanbevelen! Wij lichten 5 wijnhuizen toe in onze blog, klik snel verder voor het totale overzicht.

Lees meer

Het beste witte wijn estate: Castello della Sala

In 1986 zag Cervaro della Sala het levenslicht, de eerste door Chardonnay gedomineerde, houtgelagerde wijn van Italië. Het was direct een geweldig succes, er is geen wijn in Italië die meer onderscheiden is dan Cervaro.

Lees meer

Château D'Esclans en de Whispering Angel

Doe je ogen dicht en beeld je een statig château in de Provence in. Et voilà, je ziet château d’Esclans!

Lees meer

Ook Clos Apalta 2015 scoort de perfecte 100 punten!

De Clos Apalta 2014 kreeg 100 punten van James Suckling, maar 2015 vindt hij nog beter, maar kan niet meer dan het hoogst haalbare geven:100 punten geven. Het is werkelijk uniek dat twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen! De oogst 2015 zal in september 2018 vrij worden gegeven, Wil je kans maken op de Clos Apalta 2015? Lees dan verder en vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op zodra de allocatie en prijs bekend is.

Lees meer

Uit de kelders van Antinori: grote flessen


Begin dit jaar kregen wij van Antinori de mogelijkheid om de mooiste groot formaat flessen uit hun kelder te kopen en die kans hebben wij gegrepen! Wij voelden ons als een kind in een snoepwinkel: een kelder vol gerijpte, groot formaat flessen van Antinori.
Ze zijn direct naar ons gebracht en zodoende komen deze flessen in perfecte conditie bij jou.
Van elke wijn zijn slechts één of enkele flessen beschikbaar, op is ook echt op. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, indien de gewenste wijn nog beschikbaar is krijg je een bevestiging.

Lees meer

Onze wijnen; direct van de bron

Wij kopen al onze wijnen direct bij het wijnhuis en kennen ook alle wijnmakers en families die in veel gevallen al generaties lang wijn maken. Maar waarom is dat zo belangrijk? Ontdek meer over nepwijnen die niet van echt te onderscheiden zijn, wijnen die over meerdere continenten gereisd hebben en wat de kracht van een familiebedrijf is.

Lees meer

2015 Guado al Tasso Bolgheri: 97/100 punten!


De 2015 oogst uit Toscane wordt niet voor niets de oogst van de eeuw genoemd. Wij hebben de wijnen geproefd en het zijn stuk voor stuk juweeltjes die ruim 20 jaar bewaard kunnen worden. De komende maanden worden de absolute incoonwijnen van Antinori vrijgegeven zoals Tignanello, Solaia en nu als eerste de Guado al Tasso!

Lees meer

98/100 punten: Antinori Brunello Riserva 2010 (uitverkocht)


Slechts eens in de zoveel jaar hebben wij de mogelijkheid om enkele kistjes van de Pian delle Vigne Brunello Riserva “Vignaferrovia” te kopen. Alleen in de beste jaren produceert Marchese Antinori deze wijn en 2010 is helemaal een uitzonderlijk jaar met een ongelofelijke score van 98/100 van James Suckling! (De wijn is helaas uitverkocht)

Lees meer

Dé Super Tuscan: Tignanello

Tignanello is de allereerste SuperTuscan ooit geproduceerd. Al in 1970 produceerde Piero Antinori de eerste oogst. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld en is nu een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Maar wat is het geheim?

Lees meer

De wijn wordt helaas duurder in 2018

Er is wel wat aan de hand in de wereld van wijn: 2017 is het jaar met de laagste wijnproductie sinds 1945. De totale wereldproductie ligt maar liefst 9% lager en uit diverse wijngebieden krijgen wij berichten van -20% tot -50% ten opzichte van het gemiddelde. Wil je nog profiteren van de prijzen van 2017? Dit kan nog de hele maand januari én met de code prijzen2017 krijg je ook nog 10% korting! Lees meer in onze blog voor meer informatie over de oogst in jouw favoriete wijngebied.

Lees meer

5 wijntrends voor 2018


Een glazen wijnbol hebben wij niet, maar wij zien wel interessante ontwikkelingen voor 2018 en doen enkele voorspellingen voor dit (wijn) jaar. (én volgend jaar kijken we of we in de richting zaten;-)
Onze tip: drink vooral wat je zelf lekker vindt en probeer elke maand wat nieuws, proost op 2018!

Lees meer

Beste Cava ter wereld

Onze Cava Vilarnau Brut Reserva is uitgeroepen tot ‘Best Spanish Sparkling Wine and Best Cava’ door het gerespecteerde Champagne and Sparkling Wine Championships. De Vilarnau Cava behoort tot een select gezelschap winnaars, waaronder ook de wereldtop Champagne en bubbels zoals: Louis Roederer, Moët & Chandon, Nyetimber, Klein Constantia en Dom Perignon. Experts Tom Stevenson, Essi Avellan (master of wine) en Dr Tony Jordan vormen de jury en zij moeten het er allemaal over eens zijn dat een wijn uitblinkt in zijn categorie.

Lees meer

Groots genieten: Magnums

Dé trend van de kerst van 2017 zijn toch wel de unieke Magnum flessen. Overal zie je de mooie grote flessen opduiken, en terecht, het is gaaf om te schenken aan je gasten. Het zier er mooi uit, het is makkelijk en je maakt zeker indruk aan tafel. Het idee dat magnums altijd dure wijnflessen zijn die honderden euro’s kosten gaat tegenwoordig niet meer op, voor iets meer dan 2 tientjes heb je al een mooie magnum. Afgelopen jaar zien wij dit ook terug in de verkopen. Er is meer vraag naar, mensen durven de magnums ook sneller aan te schaffen voor thuis en zijn er heel tevreden mee, omdat het bijdraagt aan de beleving. Doe iets aparts met de kerstdagen en vind een mooie fles op onze speciale Magnum pagina,

Lees meer

Wonderlijk Washington


Washington? Nee, niet de hoofdstad van de Verenigde Staten, maar Washington State de Noordwestelijke staat met als hoofdstad Seattle. Achter de Cascade mountains ligt een paradijs voor wijnmakers; Columbia valley. De bergen geven bescherming tegen de regen, deze valt in ‘rainy city’ Seattle. Daarnaast is deze vallei vrij van ziekten, waardoor er zeer gezonde druiven geoogst worden.

Lees meer

Piero Antinori: ‘This is my new Tignanello’


Wanneer Piero Antinori dit zegt over een wijn, dan spitsen wij onze oren. Hij heeft namelijk in de afgelopen 40 jaar een ware revolutie ontketend in Toscane en Italië met zijn revolutionaire wijnen zoals Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso.

Lees meer

Antinori Matarocchio 2013 scoort 99 Parkerpunten


De Guado al tasso - Matarocchio wordt alleen geproduceerd voor privé gebruik van de familie Antinori. Antinori is natuurlijk al bekend om zijn topwijnen als Solaia, Tignanello, Cervaro en Pian Delle Vigne. Maar de Guado al Tasso Matarocchio is meest schaarse en meest gewilde wijn op dit moment. Zeker nu Parker de nieuwe topoogst 2013 heeft beloond met 99/100 punten! Dit is de hoogste score ooit voor een Toscaanse wijn door Parker.

Lees meer

Dé Rhone wijnoogst van de eeuw!


Er heerst gekte op de wijnmarkt voor Bordeaux 2016, prijzen gaan door het dak nadat de wijncritici zeer goede scores hebben gegeven. Maar de 2015 oogst in de Rhone en zeker ook van Paul Jaboulet Aîné, wordt omschreven als de oogst van de eeuw met vergelijkbare scores als Bordeaux 2016. En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhone oogst!

Lees meer

Staat de rode wijn al koud?


Gedurende zomer schakelen we bijna automatisch over op frisse witte en frivole rosé wijnen.

Een vanzelfsprekende associatie met zon, warm weer en volle terrassen. En dat is natuurlijk ook erg lekker, maar daardoor zou je bijna vergeten dat rode wijn ook heerlijk smaakt in de zomer, zeker als je deze lekker koelt. Welke rode wijn kan je gekoeld drinken? Wij hebben een aantal tips voor je!

Lees meer

Beste witte wijn van Zuid-Afrika!


Op het prestigieuze International Wine Challenge is de Boschendal Elgin Chardonnay 2015 gekozen tot:

Allerbeste witte wijn van Zuid-Afrika!
Dit is de kroon op het werk van Boschendal en wijnmaakster Lizelle.

Lees meer

Clos Apalta scoort de perfecte 100 punten!


Slechts enkele wijnen krijgen de perfecte score van 100 punten van bekende wijnjournalist James Suckling en in zijn jaarlijkse rapport over de Chileense wijnen geeft hij deze perfecte 100 punten aan de Clos Apalta 2014.
Hij proefde meer dan 800 wijnen voor dit rapport en Clos Apalta 2014 kwam daar als allerbeste uit.

Lees meer

Wat maakt S.Pellegrino, Acqua Panna en Perrier zo lekker?

Geniet u ook zo van heerlijk water in luxe glazen flessen van S.Pellegrino en Acqua Panna in de beste restaurants? Nu is het ook mogelijk om deze flessen gemakkelijk en voordelig thuis te laten bezorgen. Dus geen gesleep met zware flessen, maar wel de luxe van S.Pellegrino en Acqua Panna bij u thuis. Het lekkerste water bij u thuis aan tafel. Wilt u direct S.Pellegrino en Aqua Panna bestellen? Dat kan, al vanaf 6 dozen leveren wij snel bij u thuis! En om het nu extra aantrekkelijk te maken, krijgt u van ons bij aankoop van 10 dozen maar liefst 2 dozen gratis! Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Lees meer

To cork or not to cork


Er zijn vele onderzoeken gedaan naar de verschillende methoden en iedere ‘wijnexpert’ heeft er wel een mening over: welke afsluiting is het beste voor de wijn?
De voorstanders van de traditionele kurk genieten van het gebruik van de kurkentrekker, het ritueel en de mooie ‘plop’. Maar moeten 3-5% van de gevallen een fles met kurksmaak door de gootsteen gieten. Praktischer zijn de schroefdoppen, 100% kurkvrij, maar die zijn weer niet zo romantisch als de kurk. Allebei waar, dus is er wel één goede methode?

Lees meer

Het andere Amerika; Columbia Crest


At Columbia Crest, we are dedicated to celebrate the rich heritage of Washington winemaking! Wij hebben een prachtig alternatief wijngebied gevonden in Amerika: Washington State! Het is een goed bewaard geheim dat ze hier schitterende Amerikaanse stijl wijnen maken voor de helft van de ‘Napa’ prijs. Op onze proeverijen behoren de wijnen van Columbia Crest steevast tot de best verkopende. Ken je de wijnen nog niet? Dan hebben wij een mooi proefpakket samengesteld van 5 flessen met een verrassingsfles (t.w.v. €19,45)!

Lees meer

De beste wijnen uit Zuid-Afrika volgens Sermad


Een wijnland wat ik aan tafel met regelmaat uitlicht is Zuid-Afrika. Ik kan niet vaak genoeg zeggen en blijven herhalen dat dit een van de meest veelzijdige wijnlanden is! Van stenige Chenin Blanc, die goed past bij ons nieuwe gerechtje met Gamba’s, naar bijna Bourgondische Chardonnay’s waar de langoustine goed mee combineert.
Werkelijk een geweldig land om te bezoeken en te genieten van zowel de natuur als van de geweldige gastronomie van dit land.

Lees meer

Vie Cave, de Super Tuscan!

De beste Malbec uit Italië (ja, het kan echt!) kunnen we wel zeggen, de Vie Cave 2012. Zoals we inmiddels van de familie Antinori gewend zijn, hebben ze weer een geweldige wijn afgeleverd die op alle fronten hoge scoren krijgt. De naam van de wijn geeft de connectie weer tussen de geschiedenis en het heden ‘Vie Cave’. De wijngaarden liggen vlakbij de ‘Etrusca dei Tufi’. Hier groeven de Etrusken duizenden jaren geleden gangen, 'caves', door het tufsteen.

Lees meer

Wat bepaalt de prijs van een fles wijn?


Er zijn wijnen te koop vanaf een paar euro tot zelfs een paar honderd euro per fles. Wanneer kun je zeggen dat een wijn een goede aankoop is geweest? Natuurlijk heeft dit te maken met persoonlijke smaak, hoeveel je wilt uitgeven en de gelegenheid. Maar als we naar de prijsopbouw van wijn kijken kan de prijs wel degelijk iets zeggen over de kwaliteit. Om die vraag te beantwoorden is het goed om te weten hoe de prijs van een fles wijn is opgebouwd. Hoeveel kost een fles wijn nu echt?

Lees meer

Afschaffing bubbeltax

De bubbeltax werd hij genoemd: de extra hoge accijns op mousserende wijnen als Champagne, Cava en Prosecco. Maar per 1 januari is deze afgeschaft en dat scheelt al snel 2 euro per fles!
Goed nieuws dus voor alle liefhebbers van een bruisend glas en een uitstekende reden om vaker te genieten van een glas echte bubbels

Lees meer

De wijnclub draait door!

In een wereld waar alles steeds sneller lijkt te gaan, biedt een goed glas wijn met aangenaam gezelschap een moment van rust. Echter voor met onze bezorgservice gaan wij wel mee met deze steeds snellere wereld en kunnen onze heerlijke wijnen nu 7 dagen per week bij u thuis bezorgen!

Lees meer

De dessertwijn Vin de Constance wereldwijd op vele wijnkaarten!


De dessertwijn Vin de Constance van Klein Constantia staat wereldwijd op vele wijnkaarten en dat dat niet voor niets is bewijst ook maar weer deze scorecard. Een wijn met een rijke historie!

Lees meer

Voor u het weet is het kerst!


De feestdagen zijn drukke maanden, maar dat het zo snel gaat verbaast ons elk jaar weer. Wij maken het makkelijk voor u, bestel uw relatiegeschenken op onze website of neem contact met ons op via mail, telefoon en Whatsapp. Regel het direct, dan zorgen wij ervoor dat alles op tijd wordt afgeleverd bij uw gewaardeerde relaties.

Lees meer

Tignanello 2013 op 8 in de Wine Spectator TOP 100!


Wat een eervolle vermelding voor de 2013 Tignanello van Antinori! Verkozen tot Nr 8 in de lijst van de 100 beste wijnen wereldwijd volgens Wine Spectator. En terecht! Ben je benieuwd naar de lovende recensie van het proefpanel? Lees dan snel verder en vindt nog 2 andere topwijnen uit ons assortiment in de lijst!

Lees meer

Geef dan niets


Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Grote kans dat de afgelopen jaren je relatiegeschenken in de vorm van zorgvuldig uitgezochte wijn onopgemerkt ergens in een wijnrek liggen te verstoffen. Al die flessen verdwijnen zonder enige herinnering aan de gever in tussen al die andere relatiegeschenken. Je had dus net zo goed niks kunnen geven…

Lees meer

Whispering Angel in Decanter


In Decanter wordt de Whispering Angel letterlijk de hemel ingeschreven, wat een mooie wijn in ons portfolio!

Lees meer

Opening Bistro Tormaresca Vino e Cucina


In Lecce (Puglia, Italië), heeft een van onze populaire wijnhuizen, Tormaresca (inderdaad, die onder de vleugels van Antinori), een nieuwe bistro geopend.

Lees meer