98/100 punten: Antinori Brunello Riserva 2010 (uitverkocht)

Beste wijnliefhebber,

Slechts eens in de zoveel jaar hebben wij de mogelijkheid om enkele kistjes van de Pian delle Vigne Brunello Riserva “Vignaferrovia” te kopen.
Alleen in de beste jaren produceert Marchese Antinori deze wijn en 2010 is helemaal een uitzonderlijk jaar met een ongelofelijke score van 98/100 van James Suckling!
Wij hebben de hand weten te leggen op 7 kistjes. Ons advies: koop een kistje en geniet er de komende 15-20 jaar van.

Het Estate Pian delle Vigne
Het Pian delle Vigne Estate is gelegen zo’n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino boven de vallei van de rivier Orcia. Het landgoed dankt zijn naam aan een typisch 19e -eeuws treinstation. Het landgoed bestaat uit 184 hectare land, waarvan zo'n 65 hectare zijn aangeplant tussen 130 en 200 meter boven de zeespiegel liggend op het zuidwesten. De bodem bestaat grotendeels uit klei en kalksteen en is rijk aan kleine steentjes. Het landgoed produceert uitsluitend Sangiovese.

De wijn Pian Delle Vigne Brunello Riserva 2010 – Sensationeel!
Deze wijn wordt 2 jaar opgevoed op houten vaten en mag niet eerder dan de eerste januari van het zesde jaar na de oogst de markt op om verkocht te worden. Intense robijnrode kleur met vele hoogtepunten. De 2010-Vignaferrovia heeft in de neus tonen van rijp en gedroogd fruit, samen met balsamico en pittige sensaties van leer en tabak. De smaken zijn krachtig, soepel en zijdeachtig. In de eerste aanzet een uitstekende balans tussen tannines en zuren die toevoegen aan de frisheid en de lengte. In de afdronk rijp fruit, kruiden en bittere chocolade.
Begint op dronk te komen en houdbaar tot minimaal 2030.

De wijn is helaas uitverkocht
WhatsApp ons!